.

Doe geen moeite

Het Binnenhof vandaag ... en morgen.

Islamisering van Nederland

De grote lijn in Bange Dagen is zuiver: Nederland gaat aan een culturele én aan een klimatologische catastrofe ten onder.

Het politiek getinte verhaal wordt door uiteenlopende personages in elkaar geweven: het duo Balkenende-Rutte maakt plaats voor Yousef Klaaver, toevallig van Groen Links en Marokkaan “uit eigen keuze” zoals het boek vertelt.

Nederland komt in de maalstroom van de Europese geschiedenis terecht en daarbij spelen twee factoren een doorslaggevende rol: een kwaadaardige, internationaal opererende macht, die het op Nederland gemunt heeft en een regering-Klaaver, die onder de ogen van de lezer tot een grotesk regime degenereert.

Klaaver wordt door Joop Verstappen, een jochie uit zijn eigen fractie, 23 jaar aan het begin van het verhaal, politiek verslagen. Zijn vernieuwende regering duurt echter niet lang. Hij wordt op een brutale wijze opzij geduwd, Klaaver installeert zich opnieuw in Den Haag en onder zijn harde hand voltrekt zich in Nederland de te verwachten culturele teloorgang.

Nederland verandert, dankzij een miljoenen-uittocht van eigen mensen en een niet geringere instroom van vreemdelingen, radicaal van aanzicht. De klimaatverander- ing echter, die wereldwijd een onverwachtse wending aanneemt, verhindert dat de nieuwe colonisten van de Polder én hun beschermheren, die nog steeds hun dagen in belegen, blanke reservaten genoegzaam slijten, lang van hun bezit kunnen genieten.

Bange Dagen speelt zich ruwweg tussen de jaren 2010 en 2040 af, met “uitlopers”, die zowel naar het verleden teruggaan als naar de toekomst reiken.

De islamisering van Nederland: zie hier het resultaat.

Nederland strandt

Hoewel in Bange Dagen Nederland centraal staat ontstaat er in het verhaal als vanzelfsprekend ruimte voor andere landen. Spanje, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zweden zijn a.h.w. B-spelers maar Frankrijk, Italië en vooral Duitsland zijn prominent aanwezig.

Bange Dagen is een vertelling die zich over vele jaren uitstrekt met de lezer als toeschouwer. Slechts één van de personages vertelt zijn verhaal in de ik-vorm en begeleidt de lezer van begin tot einde. Nederland is dan al gestrand.


Lees meer en anders …

____________________________________________________________________

Click hieronder om een boek te bestellen.


HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial

In Nederland In Duitsland In Italië In Nederland In Duitsland








Onze elites: een vijfde colonne

De prestigieuze univer- siteit van Cambridge publiceerde in de zes- tiger jaren haar Cam- bridge History of Islam. Tweedelig, 1200 blad- zijden, degelijk, redelijk onpartijdig. Iets meer dan 40 jaar later ver- scheen een herziene versie: zesdelig, 5000 bladzijden. Wie de moeite neemt beiden te lezen vraagt zich in arren moede af hoe het mogelijk is dat gereno- meerde wetenschap- pers het aandurven de geschiedenis alsnog, maar dan ideologisch, te herschrijven.

Hetzelfde geldt voor de Spaanse Reconquista. Een 800 jaar durende bezetting door een vreemde macht wordt thans als een "vreed- zaam delen van een gemeenschappelijke ruimte" eufemistisch gekenmerkt.

Vijfde colonne.

In Bange Dagen worden de staatsmedia en het onderwijsveld als vijfde colonne afgeschilderd. In het boek balanceert de BBC op- en overschrijdt de NPO duidelijk, de rand van loyaliteit jegens de eigen bevolking. De door beide staatsom- roepen zwaar beleden "inclusiviteit", maakt ze blind voor de basale rechten van hen, die duizenden jaren lang, zonder inmenging van derden, een bepaald stuk aarde bewoond hebben.